You are currently viewing Sådan kan du holde varmen på kolde nætter, når du sover i telt

Sådan kan du holde varmen på kolde nætter, når du sover i telt

Skal du sove i telt i vinterhalvåret? Så er det vigtigt, at du klæder dig ordentligt på, så du er i stand til at holde varmen. Herudover er der også en række andre tiltag, du kan gøre brug af. Du kan eksempelvis montere en teltovn i teltet, som giver dig mulighed for at holde varmen, selvom det er minusgrader.

En teltovn egner sig til vinterhalvåret

Det er skønt at overnatte ude i naturen, selvom komforten ikke helt kan matche den, du får, når du lægger dig til ro i din egen seng. Det gælder især, hvis du overnatter i et telt i løbet af vinterhalvåret, hvor der generelt er koldt udenfor. Du kan dog skrue gevaldigt op for velværen (og varmen), hvis du gør brug af en teltovn.

Det giver dig mulighed for at gøre overnatning i det fri til en mere eksklusiv oplevelse. Man kan få teltovne i mange forskellige størrelser og prisklasser, og en lækker teltovn er på mange måder en investering i din nattesøvn, når du sover udenfor i et tunneltelt. Du læse mere om teltovne her, hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er i den rigtige løsning.

Herudover er det naturligvis også væsentligt, at du vælger en god og varm sovepose, så du kan holde varmen om natten, selvom teltovnen ikke er i gang. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal slukke teltovnen om natten, men det er altid en god idé at være helgarderet, så du ikke risikerer, at du må fryse, hvis teltovnen går ud.

Sov lunt, selv når det er minusgrader

Vælger du den rigtige teltovn, så kan du skabe skøn varme i teltet. Det gælder selv, når der er minusgrader udenfor, hvor du normalt ville ligge og fryse. Med en teltovn får du mulighed for at vinke farvel til de kolde nætter, så du i stedet kan få fuld glæde af dit telt og den udendørsoplevelse, som følger med, når du overnatter i det fri.

Teltovne er både gennemtænkte og multifunktionelle. Den primære funktion, som ovnen har, er selvfølgelig, at den skal kunne bruges til at varme teltet op, men det er faktisk ikke det eneste, du får, når du vælger en teltovn. Med en teltovn kan du nemlig også lave mad eller sætte vand over til både kaffe og te.

Det betyder samtidig, at du ikke er nødt til at bevæge dig ud fra det varme telt, når du skal lave aftens- eller morgenmad. Du tilbereder nemt lækre simreretter, brød, pandekager, æbleskiver og andet i teltet, og det fuldender bare oplevelsen på en helt anden måde, når du ikke skal fryse, imens du tilbereder lækre madretter.