You are currently viewing Valg af telt: Sådan finder du et telt, der matcher dit behov

Valg af telt: Sådan finder du et telt, der matcher dit behov

Der er mange forskellige telte på markedet, og dit valg bør afhænge af, hvor mange personer der skal sove i teltet, hvornår du skal bruge det samt en række øvrige faktorer. I denne artikel får du en række gode råd, der klæder dig på til at vælge det helt rigtige telt til dit behov.

Hvor og hvornår skal du bruge teltet?

Det første, du skal overveje, før du begynder at lede efter dit telt, er, hvor og hvornår du skal bruge det. Hvis du primært skal bruge det om sommeren, er der ikke de store krav til eksempelvis dets slidstyrke. Her er det dog væsentligt, at du vælger et telt, som er vandtæt, da den danske sommer som bekendt er lunefuld.

Herudover skal du overveje, hvor du skal bruge teltet. Hvis du eksempelvis skal bruge det til at overnatte langs kysten, så er der risiko for, at det begynder at blæse – og her er det væsentligt, at du vælger et telt, som kan stå imod den høje vindstyrke. Når du har gjort dig nogle overvejelser omkring brug, kan du begynde at indsnævre din søgning.

Hvor mange personer, skal der overnatte i teltet?

Det er afgørende for dit valg af telt, hvor mange personer der skal sove i teltet. Hvis det kun er til dig selv eller en enkelt anden gæst, så kan du med fordel vælge et af de mindre modeller, medmindre du har meget oppakning med, som der også skal være plads til. Jo mindre teltet er, desto nemmere er det desuden at slå op.

Herudover skal du overveje, om du skal vælge et almindeligt telt eller en anden type telt – eksempelvis et tunneltelt. Et tunneltelt har to eller flere parallelle buer, hvilket giver en god pladsudnyttelse, og du kan slå det op samlet, hvilket er en god idé, hvis det er regnvejr eller på anden måde dårligt vejr.

Det kan dog være vindfølsomt, og det er ikke i stand til at slå uden pløkker. Du kan bruge denne type telt til mange forskellige formål, men ofte kommer det til sin fulde ret om sommeren. Der er dog også visse typer af tunneltelte, som egner sig til brug om vinteren, og det bør du derfor have med i dine overvejelser.

Find flere tunneltelte i udvalget her.